Εκδηλώσεις 2009-2010
Επίσκεψη στο "Ιστορικό - Εθνικό μουσείο" - Παλιά Βουλή


(12/3/2010)
Επίσκεψη στο Ιστορικό-Εθνικό μουσείο - Παλιά Βουλή Επίσκεψη στο Ιστορικό-Εθνικό μουσείο - Παλιά Βουλή Επίσκεψη στο Ιστορικό-Εθνικό μουσείο - Παλιά Βουλή
Επίσκεψη στο Ιστορικό-Εθνικό μουσείο - Παλιά Βουλή Επίσκεψη στο Ιστορικό-Εθνικό μουσείο - Παλιά Βουλή Επίσκεψη στο Ιστορικό-Εθνικό μουσείο - Παλιά Βουλή

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Η παλαιά βουλή είναι ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα στο κέντρο της Αθήνας. Η μεγάλη συνεδριακή της αίθουσα, εκτός από το ότι είναι μείζωνος ιστορικής σημασίας, είναι επίσης κατάλληλη για φιλοξενία σημαντικών πολιτιστικών και ιστορικών εκδηλώσεων. Βρίσκεται στην αρχή της οδού Σταδίου, σε κοντινή απόσταση από την Πλατεία Συντάγματος.

Οι εργασίες κατασκευής άρχισαν το 1835 και ολοκληρώθηκαν το 1871.Το κτήριο στέγασε τη Βουλή από το 1875 εως το 1935. Από το 1962 στεγάζει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο που δημιουργήθηκε από τον Ιστορικό και Εθνολογικό Σύλλογο της Ελλάδος.
Ένα μεγάλο τμήμα της συλλογής, που συγκεντρώθηκε έπειτα από την ίδρυση του Συλλόγου, ανήκει στη μόνιμη συλλογή του μουσείου και εκτίθεται στις αίθουσες γύρω από την αίθουσα συνεδριάσεων.


Η συλλογή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου καλύπτει τη σύγχρονη ελληνική ιστορία και τα παραδοσιακά έθιμα από τον 15ο εως τον 20ο αιώνα. Υπάρχουν επίσης εκθέματα από την εποχή της Φραγκοκρατίας και της Οθωμανικής κατοχής (15ος εως 19ος αιώνας) καθώς και εκθέματα από την περίοδο των ετοιμασίων, του ξεσπάσματος και της εξέλιξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Επιπλέον, υπάρχουν εκθέματα που σχετίζονται με:
- διαπρεπείς Έλληνες λογίους και κληρικούς, φιλέλληνες και με τον Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος (1828-1831)
- το βασίλειο του Όθωνα, πρώτου βασιλιά της Ελλάδας (1833- 1862)
- τη βασιλεία του Γεωργίου του 1ου (1864-1913)
- τους Βαλκανικούς πολέμους (1912-1913)
- την εκστρατεία στη Μικρά Ασία
- τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο του 1940-1941


Τα ιστορικά εκθέματα αποτελούνται από εκθέσεις ιστορικού και λαογραφικού υλικού, που περιλαμβάνει οπλισμό, σημαίες, έργα τέχνης, αναμνηστικά, μετάλλια, προσωπικά αντικείμενα ιστορικών μορφών, έπιπλα, παραδοσιακές ενδυμασίες και αντικείμενα της καθημερινής ζωής και των παραδοσιακών τελετών.

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο


Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα