Εκδηλώσεις 2009-2010
Επίσκεψη στο μουσείο Βορρέ


(18/2/2010)
Επίσκεψη στο μουσείο Βορρέ Επίσκεψη στο μουσείο Βορρέ Επίσκεψη στο μουσείο Βορρέ Επίσκεψη στο μουσείο Βορρέ


Μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης
Το Μουσείο Βορρέ και τα εκθέματά του καλύπτουν 2000 χρόνια ελληνικής ιστορίας και αποτελείται από δυο συγκροτήματα κτιρίων που μαζί με τις αυλές και τους κήπους καλύπτουν μια έκταση 12.000 τ.μ.
Το μουσείο αποτελείται από δυο τμήματα . Το πρώτο τμήμα αποτελεί ένα μουσείο σύγχρονης ελληνικής τέχνης, το οποίο παρουσιάζει αξιόλογα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής Ελλήνων καλλιτεχνών του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα. Οι πίνακες και τα γλυπτά που εκτίθενται στο Μουσείο Βορρέ είναι από τα καλύτερα και ωριμότερα έργα τους. Επίσης για πρώτη φορά παρουσιάζονται έργα διασήμων Ελλήνων καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.


Μουσείο Βορρέ Μουσείο Βορρέ Μουσείο Βορρέ
Λαογραφικό Μουσείο
Το δεύτερο τμήμα περιλαμβάνει 4 παραδοσιακά χωριάτικα σπίτια και τα υπολείμματα ενός στάβλου από τις αρχές του 19ου αιώνα, στα οποία προβάλλονται λαϊκά ελληνικά αντικείμενα, ελληνικά χαλιά, κεραμικά, βυζαντινές εικόνες, σπάνια έπιπλα και αρχαιότητες. Το όλο έργο αποσκοπεί στο να παροτρύνει τους σύγχρονους Έλληνες να σώζουν και να διατηρούν τη εθνική τους κληρονομιά. Χρειάστηκαν σαράντα χρόνια για την ολοκλήρωση του Μουσείου Βορρέ, το οποίο θεωρείται ένα από τα ωραιότερα και πλέον πρωτότυπα του είδους του στον κόσμο.Μουσείο Βορρέ Μουσείο Βορρέ Μουσείο Βορρέ Μουσείο Βορρέ
Οι Κήποι
Οι παραδοσιακοί ελληνικοί κήποι και οι αυλές παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, φύση και κτίρια, πίδακες και αρχαιότητες συνιστούν μια αισθητική ελληνική αρμονία. Οι κήποι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του συνόλου και υπάρχει ανοικτή επικοινωνία μεταξύ των κτιρίων και των εξωτερικών χώρων. Πάνω από 800 δέντρα και καλλωπιστικά φυτά προβάλλουν ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η μεσογειακή και ειδικά η ελληνική χλωρίδα.


Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα