Πως θα μπορούσε να είναι τόσο κοντά μας το Μουσείο Σοκολάτας κι εμείς να μην το επισκεφθούμε,
και μάλιστα τώρα που μπήκαμε στο μήνα της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων
που κατακλύζεται από σοκολατένια γλυκίσματα.
Είναι η πρώτη μας έξοδος με τουριστικό λεωφορείο και η χαρά μας διπλή.
Αρκετές μανούλες ζήλεψαν κι αυτές και δεν τους χαλάσαμε χατίρι, τις πήραμε μαζί.
Φτάνουμε στο χώρο και την ώρα που τρώμε το δεκατιανό μας για να μην πεινάμε
την ώρα της ξενάγησης, μια μυστική παρακολούθηση από την επιθεωρήτρια του χώρου ξεκινά.
Μια φωτογραφία μπροστά από τον σοκολατένιο τοίχο είναι απαραίτητη.
Η ξενάγηση αρχίζει με την ιστορία του καρπού του κακαόδενδρου που σταδιακά μεταμορφώνεται σε σοκολάτα.
και την προσπάθεια των ειδικών για καλή ποιότητα και ασφαλή υλικά παραγωγής.
Προχωράμε μέσα στη ζούγκλα του Αμαζόνιου για να μπούμε στην καλύβα που μας
δείχνει την ιστορία της σοκολάτας, που ζει το φυτό και πως φτάνει σε όλο τον κόσμο.
Ένας τρελός τρελός επιστήμονας μας περιμένει στη συνέχεια στο χημείο για να μας μάθει
τις μυστικές συνταγές για την πιο νόστιμη σοκολάτα του κόσμου!
Φτάνουμε στο εργοστάσιο που μας δείχνουν πως παράγεται το μπισκότο και η γκοφρέτα
και οπωσδήποτε γευόμαστε σε κάθε στάση κι από ένα γλύκισμα, μικροί και μεγάλοι.
Περνώντας από το σκοτεινό λαβύρινθο φτάνουμε στον τεράστιο καταρράκτη σοκολάτας
και μένουμε άφωνοι.
Λίγη ξενάγηση ακόμη και όλοι μαζί εμείς οι μικροί επισκέπτες, χορτασμένοι σοκολάτα
κι έχοντας ανακαλύψει τα μυστικά του πιο λαχταριστού γλυκίσματος,
ετοιμαζόμαστε για την επιστροφή στο σχολείο μας.